Vill du använda en text som berättar om Värmland och de styrkor som finns här? Här hittar du både korta och långa texter, färdiga att använda som de är, eller att ta delar av. Eller varför inte använda dem som inspiration, och hitta på något eget!

 

Längre allmän text:

Värmland bjuder på ett skönare liv, fyllt av berättelser och brusande skog. Här finns nya tankar, ett internationellt näringsliv, utmanande kultur och ett betydelsefullt universitet med forskning om allt från genusperspektiv till tjänsteinnovation.

Naturen är både vild och vacker, bostäder finns det gott om och kreativiteten skapar allt från nya företag till ett spännande uteliv. Mitt bland människorna och naturen ligger Karlstad, staden som rymmer extra många soltimmar och en levande sägen om Sola, gästgivarefrun som spred en glädje lika värmande som solen själv. Här gör sig närheten till Norge och Oslo ofta påmind, såväl i den sjungande dialekten som i alla de möten som sker regionerna emellan.

En stor del av Värmland består av vatten. Du hittar 10 512 sjöar, ifall du letar. Störst är Vänern, ett av Europas mäktigaste innanhav med sina sandiga stränder, fiskrika vikar och öppna vatten.

Det viktigaste med Värmland är ändå människorna. Det gäller både de som redan finns på plats, och de som kommer på besök, förhoppningsvis för att stanna. Vi som bor här är alla väldigt olika. Men vi har ett gemensamt. Vi är nyfikna på dig, på dina drömmar och tankar. Dem vill vi ta del av och lyfta vidare. Vem vet, kanske leder det till något nytt?

 

Kort text / boilerplate:

Värmland bjuder på ett skönare liv. Här finns nya tankar, ett internationellt näringsliv, utmanande kultur och ett betydelsefullt universitet. Vi som lever här är alla olika. Men ett har vi gemensamt. Vi är nyfikna på dig och dina tankar. Vem vet, kanske leder det till något nytt?

 

Tillägg för platsannons:

Värmland bjuder på ett skönare liv, fyllt av berättelser och brusande skog. Här finns nya tankar, ett internationellt näringsliv, utmanande kultur och ett betydelsefullt universitet. Naturen både vild och vacker, bostäder finns det gott om och kreativiteten skapar allt från nya företag till ett spännande uteliv.

Vi som lever här är alla olika. Men ett har vi gemensamt. Vi är nyfikna på dig och dina tankar. Vem vet, kanske leder det till något nytt?

 

En beskrivning av visionen ”Värmland – ett skönare liv” i Värmlandsstrategin:

I en grön och öppen gränsregion skapar vi företag och jobb genom bra utbildning för alla, från förskola till universitet. Barnens framtid och bästa står alltid i fokus.

Med vår uppfinningsrikedom och skogsnäringen som bas utvecklar vi nya produkter och nya branscher i världsklass.

Det är lätt att resa till och inom Värmland och vi är Sveriges länk till Oslo. Landsbygden kännetecknas av driftighet och evenemangsstaden Karlstad bidrar till att hela Värmland utvecklas.

Värmland välkomnar och vågar. Vi är stolta över och njuter av Vänern, skogen, Klarälven och vårt rika kulturutbud som lockar besökare från hela världen. Här finns goda möjligheter till en aktiv fritid med ett stort utbud av idrott och friluftsliv. Här finns rum för olikhet. Här finns ett skönare liv.