Här har vi samlat de stillbilder som du kan använda för att marknadsföra Värmland och din verksamhet i både informationssyfte och kommersiella sammanhang. Materialet är helt friköpt av fotograferna och samtliga personer som medverkar har gett sitt samtycke. Det finns dock fortfarande några restriktioner kring användningen, så vi ber dig att läsa igenom informationen längre ner här på sidan innan du laddar ner bilderna.

Saknar du bilder för att kunna marknadsföra Värmland på ett bra sätt i din verksamhet? Hör av dig till oss med önskemål!

Du hittar även fler bilder från Värmland på vår sida för Bilder för icke-kommersiellt bruk. (Observera dock att det är andra rättigheter för dessa)

 

Klicka på bilderna för att se större versioner av dem.

 

Vem får använda bilderna?

 • Bilderna får användas av företag, offentliga verksamheter, föreningar och privatpersoner som finns representerade i Värmland.

 

Hur får de användas?

 • Bilderna är friköpta och får även nyttjas i kommersiella syften och sammanhang. Syftet ska vara att marknadsföra platsen eller förstärka och komplettera den egna verksamheten vilket innefattar reklam för enskilda företag, produkter eller tjänster.
 • Bilderna kan användas separat eller tillsammans med annat bildmaterial som användaren själv tar fram.
 • Källan och fotografens namn ska om möjligt anges: Foto: Namn Namnsson

 

Hur får de INTE användas?

 • Bilderna får inte användas för partipolitiska syften eller för att sprida religiösa budskap.
 • Bilderna får inte användas på sådant sätt att det strider mot diskrimineringslagen.
 • Det är inte tillåtet att sälja bilderna vidare till annan part.
 • Det är inte tillåtet att ta fram produkter baserade på materialet i syfte att sälja dessa.
 • Det är inte heller tillåtet att påstå att det är något annat än det som visas på bilden, t.ex. att det visar ett annat företag än det som faktiskt fotats eller filmats.
 • Bilder får inte förvrängas eller manipuleras utan fotografens medgivande.
 • De får inte användas på ett sådant sätt att det framstår som att personerna som medverkar på bilderna står bakom en åsikt eller budskap de inte godkänt.

Ansvaret för bildpublicering ligger alltid hos användaren. I de fall där förutsättningarna för bildanvändning inte följs kan användaren komma att debiteras i efterhand direkt av fotografen.

Vem kan jag ställa frågor till?

Känner du dig osäker på i vilka sammanhang bilderna kan användas? Eller har du andra frågor? Kontakta oss så ska vi försöka reda ut dina funderingar.

 

När du behöver komplettera med egna Värmlandsbilder

Då kan du tänka på några saker för att de ska stämma överens med den handlingskraftiga, öppna och kreativa känsla vi vill förmedla. Naturbilder kan med fördel upplevas som inbjudande och varma. Är det människor på bild får de gärna titta in i kameran för att signalera välkomnande och öppet. Handlingskraft och kreativitet kan förmedlas på många olika sätt men visa gärna människor i bild som är aktiva och gör eller skapar något. Använd gärna handboken Schyst! för att få inspiration och hjälp för att kommunicera mer jämlikt. Tipsen hjälper oss att förmedla en mer öppen och välkomnande plats.