Här har vi samlat bilder som är fria att använda i syftet att marknadsföra Värmland. De får dock inte användas i exempelvis kommersiella, religiösa eller partipolitiska sammanhang. Ta gärna del av all information kring hur du får använda bilderna innan du laddar ner dem. Du hittar informationen om förutsättningarna längst ner här på sidan.

Vill du kunna använda bilder från Värmland i ett kommersiellt syfte? Kika då på vår sida för Bilder för kommersiellt bruk.

Saknar du bilder för att kunna berätta om Värmland? Hör gärna av dig till oss med dina önskemål!

 

 

 

Vem får använda bilderna?

 • Bilderna får användas av företag, offentliga verksamheter, föreningar och privatpersoner som finns representerade i Värmland.

 

Hur får de användas?

 • Bilderna ska användas i syfte att marknadsföra platsen eller förstärka och komplettera den egna verksamheten. Bilderna får dock INTE användas i kommersiellt syfte, som till exempel reklam för enskilda företag, produkter eller tjänster, eller i politiska sammanhang.
 • Källan och fotografens namn ska när sådana finns alltid anges: Foto: Namn Namnsson

 

Hur får de INTE användas?

 • Ingen bild får förvrängas eller modifieras utan fotografens medgivande. Medgivande krävs också om bilden ska användas tillsammans med andra bilder i montage, på ett sådant sätt att den kan betraktas som en ny bild.
 • Bilderna får inte användas för partipolitiska syften eller för att sprida religiösa budskap.
 • Bilderna får inte användas på sådant sätt att det strider mot diskrimineringslagen.
 • Det är inte tillåtet att sälja bilderna vidare till annan part.
 • Det är inte tillåtet att ta fram produkter baserade på materialet i syfte att sälja dessa.
 • Det är inte heller tillåtet att påstå att det är något annat än det som visas på bilden, t.ex. att det visar ett annat företag än det som faktiskt fotats eller filmats.
 • Bilder får inte förvrängas eller manipuleras utan fotografens medgivande.
 • De får inte användas på ett sådant sätt att det framstår som att personerna som medverkar på bilderna står bakom en åsikt eller budskap de inte godkänt.

Ansvaret för bildpublicering ligger alltid hos användaren. I de fall där förutsättningarna för bildanvändning inte följs kan användaren komma att debiteras i efterhand direkt av fotografen. En fotograf har alltid upphovsrätt till sin bild.

 

Vem kan jag ställa frågor till?

Känner du dig osäker på i vilka sammanhang bilderna kan användas? Kontakta oss så diskuterar vi fram en lösning.

 

När du behöver komplettera med egna Värmlandsbilder

Då kan du tänka på några saker för att de ska stämma överens med den handlingskraftiga, öppna och kreativa känsla vi vill förmedla. Naturbilder kan med fördel upplevas som inbjudande och varma. Är det människor på bild får de gärna titta in i kameran för att signalera välkomnande och öppet. Handlingskraft och kreativitet kan förmedlas på många olika sätt men visa gärna människor i bild som är aktiva och gör eller skapar något. Använd gärna handboken Schyst! för att få inspiration och hjälp för att kommunicera mer jämlikt. Tipsen hjälper oss att förmedla en mer öppen och välkomnande plats.